گوناگون از جهان...webnet.loxblog.com |
|
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 15 / 10 / 1391برچسب:فضا,ماهواره,ازبین بردن,انقراض جهان ,شمس,, توسط کیا عشوری.kia ashoori
|
ابرنواخترها يكي از آشوبناكترين و مهيبترين انفجارهاي عالم هستند. انفجارهايي كه در پايان عمر يك ستاره رخ ميدهند و در رويدادي شگفتانگيز مواد درون ستاره را به محيط ميان ستارهاي پرتاب ميكنند در زمان انفجار يك ابرنواختر، ممكن است درخشندگي اين جرم از درخشندگي كهكشان ميزبانش بيشتر شود. در جريان اين انفجارها ذرات پرانرژي و پرتوهاي گاما آزاد ميشوند و اگر اين رويداد در فاصله اندكي نسبت به ما رخ دهد، برخورد اين پرتوهاي گاما با جو زمين باعث ميشود زيستبوم زمين دچار آسيبهاي جدي شود. در چنين رويدادي لايه ازن ميتواند دچار تخريب جدي شود و پرتوهاي زيانبار، زندگي روي زمين را تهديد كند.
اگر به آسمان نگاه كنيم به نظر ميرسد تقريبا در جاي امني قرار گرفتهايم. برخي از ستارههاي آسمان نظير ابطالجوزا در فاصله 640 سال نوري از زمين و در آستانه تبديلشدن به ابرنواختر هستند، اما اين فاصله براي اينكه ابرنواختر نوع دومي بتواند اثري مهيب روي زمين بگذارد بسيار دور است. احتمال ديگر ابرنواخترهاي نوع اول الف (Ia) است. ابرنواخترهايي كه در يك منظومه دوتايي شكل ميگيرند و اگر در نزديكي ما باشند، ميتوانند بخش عمدهاي از لايه ازن را از بين ببرند. نزديكترين نامزدي كه براي اين مورد وجود دارد ، ستاره IK فرس اعظم است. به هر حال، چنين انفجارهايي اگر در فاصله نزديك به زمين رخ دهند به طور بالقوه ميتوانند خطرناك باشند.
خطر اصلي
اگر بخواهيم خطرات فضايي را ادامه دهيم، ميتوان ايدههاي ديگري را نيز مطرح كرد از پايان عمر خورشيد حدود 4 ميليارد سال ديگر، برخورد كهكشان راه شيري به كهكشان اندرومدا يا حتي مواجهه با يك تمدن بيگانه. اما واقعيت اين است كه اگر بخواهيم خطرات متوجه زمين را در نظر بگيريم با مسائل فوريتري كه همين جا روي زمين هستند دست به گريبان هستيم، بنابراين نبايد اجازه دهيم نگاه به آسمان توجه ما را از روي زمين منحرف كند.
مساله گرمايش زمين و تغيير اقليم يكي از بارزترين چالشهاي پيش روي انسان است. دماي ميانگين سياره زمين به دليل افزايش استفاده از سوختهاي فسيلي و توليد بيش از حد گازهاي گلخانهاي در اثر فعاليتهاي انساني در حال افزايش است و اين مساله ميتواند عواقبي جدي براي تعادل شكننده محيطزيست ما به همراه داشته باشد.
متاسفانه مساله گرمايش زمين با وجود پشتيبانياي كه جامعه علمي از جدي بودن خطرات ناشي از آن انجام ميدهد، به دليل واردشدن به بازيهاي سياسي و گرهخوردن هر عملي براي مقابله با آن با منافع تجاري و اقتصادي، تبديل به گرهي شده است كه بسادگي نميتوان اميدوار به گشودن آن بود.
در مقياسي كوچكتر مسائل جدي محيطزيست ديگر نيز در كار است. واقعيت اين است كه دخالتهاي ما در همين الان پايان دنيا را براي بسياري از گونههاي جانوري و گياهي رقم زده است. روزانه درصدي از جنگلهاي زمين نابود ميشوند، منابع آب محدود و آلوده ميشوند و هوا هر روز آلودهتر از قبل ميشود. از سوي ديگر بحراني خيلي جدي به نام انفجار جمعيت در حال به خطر انداختن حيات ماست. كافي است نگاهي به رشد جمعيت در دو قرن اخير بيندازيد و آن را با وضعيت جمعيتي جهان از ابتداي پيدايش انسان تاكنون مقايسه كنيد تا به عمق فاجعه پي ببريد. جمعيت بيشتر به معني منابع مورد نياز بيشتر، امكانات، سوخت و خطر بيشتر براي محيطزيست است.
از سوي ديگر، در مقياس پايينتر قبل از تهديدهاي فضايي و نجومي يا رويدادهاي اقليمي جهاني پديدههايي مانند شيوع يكباره بيماريهاي ويروسي جديد ميتواند نابودكننده باشد. ويروسهايي كه يا در محيط طبيعي يا در محيط آزمايشگاهي رشد پيدا ميكنند، ميتوانند به طور جدي جمعيت زمين را با خطر مواجه كنند. متاسفانه نگراني درباره آينده انسان، حيات و زمين نگرانيهاي جدي هستند، اما ميزان خطري كه رويدادهاي طبيعي و آسماني براي ما به همراه دارند در مقابل بلاهايي كه خودمان بر سر خودمان ميآوريم بسيار ناچيز و كاملا قابل چشمپوشي است. اگر انسان مسير خود در مواجهه با خويش، سياره زمين و محيطزيست را تغييرندهد قطعا بسيار پيش از آنكه بلايي طبيعي او را تهديد كند، خود را با انواع بلاهايي رودررو خواهد ديد كه ساخته دست خودش است.
- |
قالب های نازترین جوک و اس ام اس زیباترین سایت ایرانی جدید ترین سایت عکس نازترین عکسهای ایرانی بهترین سرویس وبلاگ دهی وبلاگ دهی LoxBlog.Com
< دریافت کد سیستم خبر خوان Up Page ![]() ![]() |